sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Ok, 5 minutes

Olin aloittanut edellisen postauksen 14.12. Ja tarkoitus oli postata PIAN. En voi uskoa että aika on vierähtänyt niin nopeasti. En osannut kuvitellakaan joulua edeltävällä viikolla että seuraavat viikot menisivät kuin sumussa. Jokaisena viikonpäivänä retkiä ja päivät venyvät 10-13h. Töiden jälkeen jotain ruokaa suuhun ja samantien nukkumaan että seuraavana aamuna jaksaa kuudelta olla skarppina.
Viime postauksessa kerroin kertovani retkistämme seuraavana päivänä lisää. No siitä on 2viikkoa.. Täällä Thaimaassa ajankäsitys on erilainen. Vastaus kysymykseen (koskien ravintolassa ruuan odottelua, bussin saapumista yms.) on usein "ok, 5minutes" tämä voi tarkoittaa sitä viittä minuuttia tai seuraavan tunnin aikana tai sitten joskus. Huomaan itsekin sortuvani tähän.. 

No mitä uutta oon nyt joulukuun aikana tehnyt:
Kalaretki, vieheet kohti Raya Noita
PIRATE, Pirates Of Asia, koko perheen seikkailupäivä Banana Beachillä
Privaretki James Bond saarille
Raya Yai Boat snorkling- as a nanny
Shark Point -as a nanny 
Ja hups nyt onkin harjoittelua alle kaksi viikkoa jäljellä. Nopeasti se aika kuluikin... 

No avataan vähän auki noita retkiä.
Uusia retkiä joille olen päässyt on Kalaretki joka toteutetaan keskiviikkoisin. Retkellä Matti toimii tour leaderinä ja kalaoppaana ja minä olin kalatyttö, eli snorkkiopas. Aamulla tullaan toimistolle klo 7 pakkaamaan kamoja, snorkkelit, maskit ja räpylät laukkuihin ja sen jälkeen siirrytään laittamaan venettä valmiiksi. Veneeltä löytyy 6 kilpakalastus "onkea" ja niitä vaihdellaan taulukon mukaan jotta kaikki pääsevät kalastamaan. Lähdemme klo 9 kohti Raya Noita leppoisasti uistimet vedessä ja odotellaan jos kala nappaa.. Puolen päivän aikaan pysähdytään mukavaan poukamaan snorkailemaan ja jonka jälkeen lounastamamme veneellä. Hitaasti lähdemme takaisin kohti Chalongin satamaa. 
Oikein rento ja kiva päivä. 

Matti ja Dorito-kala


Toinen retki meillä uutuutena Pirates Of Asia. Joka on koko perheen puolipäiväretki Banana Beachille, Koralli saarelle. 
Tämä merirosvoseikkailu on myös keskiviikkoisin ja entisenä lastenhoitajana pääsin heti lastenhoitajapiraatiksi.
Retki alkaa Chalongin satamasta, jossa pikkupiraateille jaetaan kartat jotka näyttävät reitin Banana Beachille. 15minuutin pikavenematkan jälkeen saavumme rannalle jossa merirosvo Mustaparta kertoo kadonneesta aarteestaan ja kuinka hän tarvitsee apua sen löytämiseen. Kilpailujen ja leikkien avulla pikkupiraatit ansaitsevat kartanpalasia jotka lopulta johtavat aarteen luo. 
Aarteenmetsästyksen jälkeen on aikaa snorklailuun, uintiin ja lisäleikkeihin. Ennen kotiin lähtöä nautimme vielä lounaan rannalla.




Privaatti-reissu Pohjois-Phukettiin

Lähdettiin Chalongista kuudelta aamulla ajamaan Nai Yangiin, mistä kahdeksan aikoihin haettiin pikaveneellä asiakkaat Phuketin pohjoispuolelta.
 Nai Yangilla osa asiakkaista kokeili sukellusta. Sukelluskokeilu tehtiin kahdessa erässä, jolloin osa sukelsi ja toiset snorklasivat mun kanssa.

Lounaan jälkeen mentiin pikaveneellä katsomaan Bondin saaria. 
Käytiin myös katsomassa upeaa laguunia jonne päästäkseen oli käveltävä pimeän luolan läpi polvia myöten vedessä taskulamppujen kera.
Bondilta pikavene kuljetti meidät Yacht Haveniin, joka oli täynnä upeita jahteja!! 
Oli kiva päästä näkemään myös Pohjois-Phuketia.


Ja nanny-hommista lyhyesti. Oon toiminu retkillä lastenhoitajana vanhempien ollessa sukeltamassa. Viimeisimpänä Shark Point ja Koh Dok Mai. 

Koh Dok Mailla käytiin pienen ryhmän kanssa snorklailemassa sillä aikaa kun muut olivat sukeltamassa. Ja siellä nähtiin mm. Barracudia ja Leijonakaloja! Yritän laittaa videoita tänne kunhan saan ne kamerasta Jennyn koneelle. 

Hyvää Uutta Vuotta kaikille!!

Terkuin
Niina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti